Alt ve Üst Kattan Gelen Sesler Nasıl Kesilir

22/08/2023

Bir apartman dairesinde yaşıyorsanız, muhtemelen bir noktada gürültülü komşularla uğraşmak zorunda kalmışsınızdır. Üstünüzde veya altınızda yaşayan insanların her adımını, her kapı çarpmasını ve her konuşmasını duyabiliyorken iyi bir gece uykusu çekmek veya işinize konsantre olmak zor olabilir. Ancak gürültünün bir kısmını kesmenin ve evinizi biraz daha huzurlu hale getirmenin yolları var.

1. Kilim veya halı kullanın.

Kilimler ve halılar, ayak seslerinden ve üst veya alt kattan gelen diğer gürültülerin bir kısmını emmeye yardımcı olabilir. Parke zeminleriniz varsa, yatak odanıza veya ofisinize bir kilim eklemeyi düşünün. Koridorlar ve oturma odaları gibi trafiğin yoğun olduğu alanlarda da karo halı kullanabilirsiniz.

2. Ses yalıtım malzemeleri takın.

Gürültü seviyelerini azaltmaya yardımcı olmak için evinize monte edilebilecek çeşitli ses yalıtım malzemeleri mevcuttur. Ses yalıtım köpüğü, ses dalgalarını emmeye yardımcı olmak için duvarlara ve tavanlara yerleştirilebilen bir seçenektir. Diğer bir seçenek de duvarlara asılabilen veya evinizin etrafındaki stratejik yerlere yerleştirilebilen akustik paneller kullanmaktır.

3. Kapıları ve pencereleri kapatın.

Bu bariz bir çözüm gibi görülmeyebilir ancak kapıları ve pencereleri kapatmak, evinize giren dış gürültü miktarını azaltmaya yardımcı olabilir. İnce duvarlarınız varsa, ses dalgalarını daha fazla engellemek için pencerelerin üzerine ağır perdeler asmayı düşünebilirsiniz.

4. Kulak tıkaçları ya da gürültü önleyici kulaklıklar satın alabilirsiniz.

Hala gürültüyü engellemekte zorlanıyorsanız, evinizin dışından gelen sesleri boğmak için uyurken veya çalışırken kulak tıkaçları veya gürültü önleyici kulaklıklar takılabilir. Kulak tıkaçları çoğu eczaneden satın alınabilir ve gürültü önleyici kulaklıklar çevrimiçi olarak veya elektronik mağazalarında bulabilirsiniz.

Komşulardan Gelen Sesi Azaltmak için İpek Sıva Kullanımı

Bir apartman dairesinde yaşıyorsanız, muhtemelen bir noktada gürültülü komşularla uğraşmak zorunda kalmışsınızdır. İster bütün gece devam eden bir parti, ister sadece genel günlük gürültü olsun, gerçekten sinir bozucu olabilir. Şans eseri, komşularınızdan gelen gürültüyü azaltmanın ve evinizi biraz daha huzurlu hale getirmenin yolları var.

Bunu yapmanın bir yolu ipek sıva kullanmaktır. İpek sıva, duvar ve tavanlara uygulanabilen bir akustik sıva türüdür. Doğal liflerden ve minerallerden yapılmıştır, bu nedenle çevre dostudur ve toksik değildir. Aynı zamanda yangına dayanıklıdır ve iyi ses emme özelliklerine sahiptir.

İpek sıva, komşularınızdan gelen gürültüyü azaltmak için çeşitli şekillerde kullanılabilir. Direkt olarak sizi komşunuzdan ayıran duvara uygulayabileceğiniz gibi kendi duvar ve tavanlarınıza da uygulayarak ses bariyeri oluşturabilirsiniz. TV veya stereo gibi gürültülü alanların yanındaki rafları veya dolapları sıralamak için de kullanabilirsiniz.

Komşularınızdan gelen gürültüyü azaltmanın bir yolunu arıyorsanız, ipek sıva deneyin. Eğer ipek sıvayı nasıl uygulayacağınızdan emin değilseniz, bu konuda bir profesyonelden destek almanızda fayda olacaktır. Zira bu tarz yalıtım malzemelerinin uygulanmasının alınacak verim açısından oldukça büyük önem taşımaktadır. Bu sıva türü, uygulanacak yüzeye belirli kalınlıkta ve eşit miktarda uygulanmalıdır. Aksi halde alınacak verim düşecek ve boşuna masraf edilmiş olacaktır.

Bu konuda hizmet alabileceğiniz birini bulamıyorsanız ya da bu sıva türünü yaptırmak konusunda kafanızda soru işaretleri varsa İpek Sıva Nishplas olarak bizimle iletişime geçebilirsiniz. İpek Sıva Nishplas olarak sizlere en kaliteli ve doğal ipek sıvaları sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu noktada evinizin herhangi bir noktasına, ısı ve ses yalıtımı özellikleri olan, yangına dayanıklı ve hava alma özelliği sayesinde küf ve mantar oluşumunun önüne geçen ipek sıva uygulaması yaptırmak istiyorsanız tek yapmanız gereken bizimle iletişime geçmektir.

Düşüncelerinizi görmekten mutluluk duyacağız

      Yorum bırakın

      İpek Sıva
      Logo
      Compare items
      • Total (0)
      Compare
      Sepet